Tandkødsbetændelse

En tandkødsbetændelse er en betændelse i tandkødet.

Tandkødsbetændelse (gingivitis)

Betændelse i tandkødet

​En tandkødsbetændelse er en betændelse i tandkødet. Det er bakterier, der sidder på tænderne ved tandkødsranden.

​Alle, vil på et eller andet tidspunkt, opleve at have ømt tandkød, der bløder ved tandbørstning. Hos de fleste forsvinder problemet, hvis der gøres en ekstra indsats med mundhygiejnen.

​Hjælper det ikke, bør man opsøge sin tandplejer for yderligere råd og vejledning – da en tandkødsbetændelse kan udvikle sig til en parodontose, hvis der ikke bliver taget hånd om betændelsen, og den får lov til at brede sig til knoglen under tanden.

Kan man mærke en tandkødsbetændelse?

Oftest nej, en tandkødsbetændelse behøver ikke at give symptomer ud over blødning og ømhed ved tandbørstning, og evt. når man spiser. Nogle gange vil tandkødet også føles hævet.

​Hvad kan der gøres for at undgå tandkødsbetændelse? Det er vigtigt, at du har en god mundhygiejne, hvor du børster al plak (bakteriebelægninger) på dine tænder væk hver dag med en blød tandbørste.

Imellem tænderne (mellemrummene) vil jeg anbefale Soft Picks (plastik mellemrumsbørster) de findes i flere størrelser, er effektiv og nemme at bruge uden at de giver skader på tandkødet.

Du kan også bruge tandtråd, eller mellemrumsbørster.

Det vigtigste er at du bruger noget så du opnår en god mundhygiejne, og derved undgår du også nemmere dårlig ånde og huller i tænderne.

​Sygdom, medicin, tobak og snus

Sygdom, tobak, snus og medicin kan også have en indflydelse på tænderne, men jo renere tænder, jo mindre skader selv under sygdom, medicin og rygning.

HUSK! At bliv indfarvet regelmæssigt ved din tandplejer, så kan du nemlig selv følge med i din udvikling af bedre mundhygiejne fra gang til gang.

Det bedste ved dette er at du undgår misfarvninger, tandsten, sygdomme i tænderne og kæben – da du jo selv fjerne alle bakterierne fra tænderne.

Få vejledning fra din tandplejer

Jeg kan hjælpe dig med råd og vejledning om tandkødsbetændelse og forebyggelse heraf. Kontakt mig i dag på telefon (+45) 86 54 34 00 og bestil en tid.

Jeg behandler patienter fra Odder, Skanderborg, Beder Malling og andre dele af danmark.