Paradentose

Paradentose behandles med en effektiv rensning i tandkødslommerne.

Paradentose behandling – uden operation

Hvad er parodontose?

  • Parodontose også kaldes de løse tænders sygdom
  • Parodontose giver sjældent symptomer og kan ikke ses med det blotte øje.
  • Parodontose er normalt en langsomt fremadskridende tilstand.
  • Parodontose er en betændelsestilstand i den knogle (kæben), som tandroden sidder fast i.
  • Betændelsen kan fører til, at knoglen langsomt spises op og når processen er langt fremskreden, begynder tanden at føles løs og det kan give tandtab.
  • Parodontose er en voksen-sygdom, idet den normalt ikke starter, før man er i midten af 30’erne.

Kommer der parodontose hos yngre, kan der være tale om en særlig aggressiv form, hvor tandløsningen går specielt hurtig (Juvenil marginal parodontitis) og som kræver en ekstra ihærdig paradentosebehandling og indsats med hensyn til mundhygiejne samt hyppige kontroller.

​Paradentosebehandling – uden operation er mit speciale

Paradentose behandles med en effektiv rensning i tandkødslommerne, hvor man fjerner tandsten i samtlige pocher, samtidig med, at der gives den rette instruktion i mundhygiejne.

​Behandlingen kan også være effektiv på fremskreden paradentose, tænder kan sætte sig fast igen og i nogle tilfælde kan der dannes lidt ny knogle.

Parodontose kan undgås ved korrekt mundhygiejne, derfor vigtig at du går regelmæssigt til forebyggende behandling, hvor der laves indfarvning så du selv kan se om du børster dine tænder korrekt.

Gamle vaner

Jeg ser ofte, at der vendes tilbage til gamle vaner, at børsten vinkles forkert nogle steder igen – derfor er det vigtig at du regelmæssigt får rettet op på din tandbørstning, så du derved undgår tandkødsbetændelse, parodontose, karies og så videre.

​Bestil tid til en vurdering af din parodontose​

​Vil du bestille tid til en vurdering af din parodontose eller til paradentosebehandling hos din tandplejer? Du kan bestille en tid ved at ringe til mig på telefon (+45) 86 54 34 00. Du kan også bestil tid til en indfarvning.

Har flest patienter fra Odder, Skanderborg, Beder Malling og omegn.